Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Ushqimi i pasur me yndyra të shëndetshme

Acidet yndyrore e pangopura janë bazë për shëndetin e zemrës dhe të gjithë sistemit kardiovaskular. Ndihmojnë në zvogëlimin e holesterolit të keq, e përmirësojnë funksionin e trurit, e zvogëlojnë rrezikun nga ngurtësimi i gjakut. Pasi që organizimi nuk mund t’i krijojë vetë, nevojitet t’i merrni përmes ushqimit. Lexoni se cili ushqim në përbërjen e vet përmban yndyra të “mira”, të cilat veprojnë pozitivisht për shëndeti tuaj.

Acidet yndyrore e pangopura janë bazë për shëndetin e zemrës dhe të gjithë sistemit kardiovaskular. Ndihmojnë në zvogëlimin e holesterolit të keq, e përmirësojnë funksionin e trurit, e zvogëlojnë rrezikun nga ngurtësimi i gjakut. Pasi që organizimi nuk mund t’i krijojë vetë, nevojitet t’i merrni përmes ushqimit. Lexoni se cili ushqim në përbërjen e vet përmban yndyra të “mira”, të cilat veprojnë pozitivisht për shëndeti tuaj.

Peshku

Peshku si salmoni, skumbri, harenga, trofta, serdeni, tona janë burim i shkëlqyeshëm i omega 3 acideve yndyrore.  Këto yndyra të “mira” e mbrojnë shëndetin e zemrës suaj, ndërsa ndikojnë pozitivisht edhe në punën e trurit. Vendosni peshkun në menynë tuaj dy herë në javë.

Avokado

Duke iu falënderuar yndyrave të shëndetshme, avokadoja është super ushqim për ju dhe familjen tuaj. Vepron pozitivisht në punën e zemrës dhe i lehtëson simptomat e oste artritit.  Edhe një arsye pse duhet të hani avokado është fakti se kur e konsumoni bashkë me ushqimin tjetër, i ndihmon organizmit që më mirë t’i absorbojë dhe t’i shfrytëzojë përbërësit ushqyes.

Farat

Farat e kungullit, lulediellit, susamit janë burim i shkëlqyeshëm i yndyrave të “mira”, të cilat ndihmojnë në zvogëlimin e holesterolit. Prandaj këshilla jonë që sot, shprehinë e grimcimit të patateve të skuqura ta zëvendëson me fara, të cilat sipas përbërjes së vet vlejnë për miq të vërtetë të shëndetit tuaj.

Frutat me farë

Burimi i pasur i vitaminave, mineraleve dhe acideve yndyrore të pangopura i bëjnë frutat me fara ushqim numër një për shëndetin e zemrës dhe sistemit kardiovaskular. Përmbajnë edhe Larginin – substancë që ndihmon në përmirësimin e fleksibilitetit të mureve të artereve dhe e zvogëlon rrezikun nga ngurtësimi i gjakut. Por, keni parasysh se këto fruta janë po ashtu edhe me mjaft kalori, prandaj nuk guxoni t’i konsumoni në sasi të mëdha në bazë ditore.

Vaji i ullirit

Përdoreni për gati dhe për sallatat tuaja. Vaji i ullirit është i pasur me omega 3 acide yndyrore, të cilat i nevojiten organizimit tuaj. Kini kujdes me përdorimin e vajrave tjera, provoni me atë që ta zvogëloni sasinë e dyfishtë të vajit të rekomanduar në recetë.

Perimet

Organizmi vet nuk  und të krijoj omega 3 acide yndyrore. Ndihmoni në atë mënyrë që çdo ditë të konsumoni perime në ushqimin tuaj. Krahas yndyrave të shëndetshme, perimet përmbajnë edhe fije bimore të cilat ndihmojnë në tretjen e ushqimit.

Vezët

Vezët janë mjaft të pasura me proteina dhe yndyra të shëndetshme. Lloje të caktuara të vezëve përmbajnë shumë më shumë omega 3 acide yndyrore – këtë informatë mund ta lexoni në paketim.

 

Shpërndaj