Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Katër pyetje dhe përgjigje për një zemër të shëndetshme

A e mbron zemrën çokollata e zezë?

Sipas sondazheve të shumta, çokollata përmban antioksidantë të quajtur flavonoidë të cilat mund të ndalojnë kolesterolin e keq (LDL) që të shkaktojë arteriosklerozë. Kardiologët rekomandojnë që nëse hani çokolladë të zezë. Çokollada e zezë konsiderohet të jetë e dobishme për zemrën.

A e mbron zemrën çokollata e zezë?

Sipas sondazheve të shumta, çokollata përmban antioksidantë të quajtur flavonoidë të cilat mund të ndalojnë kolesterolin e keq (LDL) që të shkaktojë arteriosklerozë. Kardiologët rekomandojnë që nëse hani çokolladë të zezë. Çokollada e zezë konsiderohet të jetë e dobishme për zemrën.

Cilat yndyrna e mbrojnë shëndetin e zemrës?

Vaji i ullirit luan një rol të veçantë për sëmundjet e zemrës dhe kancerit falë acideve yndyrore të ngopura.  Kjo është për shkak të efekteve të antioksidantëve, polifenolit dhe veçanërisht oleuropenit të cilët gjenden tek vaji i ullirit. Studimet kanë treguar se njerëzit të cilët konsumojnë 25 mg vaj ulliri në ditë kanë nivele të ulëta të kolesterolit të keq (LDL).  Sipas studimeve të bëra në SHBA në lidhje me personat të cilët konsumojnë dy lugë vaj ulliri në ditë kanë rrezik më të ulët për sëmundjet koronare.

A ndikojnë kilogramët e tepërt tek sëmundjet kardiovaskulare?

Të jesh mbipeshë është një rrezik i madh për sëmundjet koronare. Në vendet e zhvilluara, obeziteti është konsideruar si një problem i madh shëndetësor. Mbipesha është faktori kryesorë për rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe hipertensionit. Nëse meshkujt me mbipeshë trupore humbasin 10% të peshës së tyre, zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës me 20%. Studimet shkencore tregojnë se humbja e peshës prej 5%, rrit cilësinë e jetës, zvogëlon rrezikun e diabetit  dhe ka efekte pozitive në gjak. Indeksi ideal i peshës trupore duhet të jetë nën 25.

A është i mirë çaji për zemrën?

Çaji përmban flouride dhe mangan, të cilat janë dy mineralet më të rëndësishme.  Gjithashtu përmban një substancë të quajtur katehinkoja e cila ndikon pozitivisht për shëndetin. Polifenolët në çaj stimulojnë enzimat jo toksike të cilat kanë efekt antioksidantë, pengojnë rritjen e qelizave abnormale, ulin nivelin e kolesterolit të keq (LDL),  dhe ndihmojnë për rritjen e numrit të baktereve të favorshme në zorrën e hollë. Studimet e kryera kanë treguar se konsumimi i çajit 700 ml në ditë zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër me 11% .  [shtë provuar se personat të cilët konsumojnë çaj jeshil, kanë një peshë normale trupore, jetojnë më gjatë dhe janë të mbrojtur shfaqja e sëmundjeve të zemrës dhe sëmundjeve malinje.    

 

Shpërndaj