Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Këshilla për një bark të rrafshët në plazh

Ndonjëherë janë të nevojshme disa ndryshime të vogla të rregullave apo zakoneve tuaja, për të pasur rezultate të shkëlqyera. Nëse keni problem me tretjen e ushqimit, keni dhimbje dhe fryerje të barkut gjatë gjithë vitit, provoni që të bëni disa ndryshime të vogla gjatë stinës së verës. Me ndihmën dhe praktikimin e këtyre këshillave do të mund ta reduktoni fryerjen e barkut dhe do të ndiheni të lehtë dhe të rehatshëm në kostumin tuaj të banjës.

Ndonjëherë janë të nevojshme disa ndryshime të vogla të rregullave apo zakoneve tuaja, për të pasur rezultate të shkëlqyera. Nëse keni problem me tretjen e ushqimit, keni dhimbje dhe fryerje të barkut gjatë gjithë vitit, provoni që të bëni disa ndryshime të vogla gjatë stinës së verës. Me ndihmën dhe praktikimin e këtyre këshillave do të mund ta reduktoni fryerjen e barkut dhe do të ndiheni të lehtë dhe të rehatshëm në kostumin tuaj të banjës.

Evitoni kripërat, ushqimin e yndyrshëm dhe pijet e gazuara

Para se të vendosni se çfarë do të hani, mos harroni se ushqimi i kripur dhe i yndyrshëm janë armiku numër një i trupit tuaj. Pijet e gazuara do t’ju fryejnë, dhe do ta vënë në dukje barkun tuaj gjatë pushimeve tuaja në plazh. Nëse jeni intolerant ndaj laktozës, duhet të shmangni akulloret, qumështin dhe produktet e qumështit.

Bëni kujdes në sasinë apo madhësinë e vakteve tuaja të ngrënjes

Pavarësisht nga përmbajtja e tyre, vaktet e mëdha shkaktojnë fryerje barku. Gjatë periudhës që ndodheni me pushime,  mundohuni të hani disa herë gjatë ditës por gjithmonë duke konsumuar  vakte më të vogla, për të shmangur vështirësitë e tretjes së ushqimit dhe fryerjes së barkut.

Mos u gënjeni nga ushqimi i shpejtë

Uji dhe noti ju bëjnë që të ndiheni më të lodhur dhe më të urritur se zakonisht, por kjo nuk do të thotë se ju duhet menjëherë duhet të ndaloni në fast food –in e parë dhe të porosisni sanduiç apo ndonjë ushqim tjetër të shpejtë.

Gatuani ushqimet e duhura në mënyrën e duhur

Lërini fasulet apo bizelet të qëndrojnë në ujë gjatë gjithë natës. Në këtë mënyrë pasi ato të jenë gatuar dhe të jenë gati për ti konsumuar, do t’i reduktojnë gazrat dhe ndjenjën e fryerjes.

Shmangni gëlltitjen e tepërt të ajrit

Ekzistojnë disa vese të cilat në mënyrë të pavetëdijshme bëjnë të mundur gëlltitjen e tepërt të ajrit. Për ta shmangur këtë gjë, duhet që ushqimin ta përtypni me gojë mbyllur, mos përtypni çamçakëz, shmangni pijet e gazuara, hani ngadalë, mos pini lëngje me pip (tub) si dhe mos pini duhan.

 

Shpërndaj