Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Avokadoja redukton kolesterolin

Nutricionistët e klasifikojnë  si një  ushqim bombë, i cili ka  vlera të vërteta ushqyese.  A e dini se përmban më shumë se 20 vitamina, minerale dhe përbërës që bllokojnë absorbimin e kolesterolit në trup? Përveç kësaj, përdore edhe antioksidantë  të cilët luajnë rol në parandalimin e sëmundjeve malinje dhe sëmundjeve të zemrës.  Avokadoja përmban edhe vitaminë E, vitaminë C, acid folik, fibra, hekur, kalium, lutein dhe beta karroten. Përveç kësaj, stimulon trupin dhe bën më të lehtë absorbimin e vitaminave A,D,E dhe K.  avokadoja ka një vlerë të ulët kalorike dhe mund t’ju ndihmojë për të arritur peshën e dëshiruar trupore.

Nutricionistët e klasifikojnë si një ushqim bombë i cili ka vlera të vërteta ushqyese. A e dini se përmban më shumë se 20 vitamina, minerale dhe përbërës që bllokojnë absorbimin e kolesterolit në trup? Përveç kësaj, përdore edhe antioksidantë  të cilët luajnë rol në parandalimin e sëmundjeve malinje dhe sëmundjeve të zemrës. Avokadoja përmban edhe vitaminë E, vitaminë C, acid folik, fibra, hekur, kalium, lutein dhe beta karroten. Përveç kësaj, stimulon trupin dhe bën më të lehtë absorbimin e vitaminave A,D,E dhe K.  Avokadoja ka një vlerë të ulët kalorike dhe mund t’ju ndihmojë për të arritur peshën e dëshiruar trupore.

Konsumoni avokado në mëngjes, dhe konsumojeni atë në vend të gjalpit, majonezës, dhe të ushqimeve të tjera të ngjashme me këto. Avokadoja përmban shumë pak sheqer,  dhe është  një frut i pasur me fibra të cilat do t’ju bëjnë të ndiheni të ngopur për një kohë të gjatë.  Hulumtimet tregojnë se personat të cilët në vaktin e tyre të drekës  kanë shtuar gjysëm avokado , nuk kanë qenë të interesuar për ushqim në katër orët e ardhshme.

Studimet kanë treguar se avokadoja zvogëlon nivelin e kolesterolit

Studimi amerikan përfshin 50 persona me mbipeshë trupore, të cilët ishin të ndarë në dy grupe, ku në njërin prej  grupeve bënin pjesë persona të cilët  çdo ditë konsumonin një avokado  në ditë. Tek personat të cilët kanë konsumuar avocado në ushqimin e tyre të përditshëm është vërejtur rënia e kolesterolit të keq dhe triglicerideve.

Si mund ta dalloni nëse fruit është i pjekur?

Avokadoja piqet pasi të vjelet. Ngjyra nuk tregon gjithmonë nëse ky frut është I pjekur apo jo, pasi ka shumë lloje të tij. Për këtë arsye, nuk do të thotë se  avokadoja me ngjyrë jeshile është i papjekur. Për ta përshpejtuar pjekjen e këtij fruit, është mirë që ta ruani në një temperaturë dhome, ndërmjet frutave të tjera si molla, bananja, kivi të cilët ndihmojnë në përshpejtimin e procesit të pjekjes.

Shpërndaj