Avokadoja redukton kolesterolin

Nutricionistët e klasifikojnë  si një  ushqim bombë, i cili ka  vlera të vërteta ushqyese.  A e dini se përmban më shumë se 20 vitamina, minerale dhe përbërës që bllokojnë absorbimin e kolesterolit në trup? Përveç kësaj, përdore edhe antioksidantë  të cilët luajnë rol në parandalimin e sëmundjeve malinje dhe sëmundjeve të zemrës.  Avokadoja përmban edhe vitaminë E, vitaminë C, acid folik, fibra, hekur, kalium, lutein dhe beta karroten. Përveç kësaj, stimulon trupin dhe bën më të lehtë absorbimin e vitaminave A,D,E dhe K.  avokadoja ka një vlerë të ulët kalorike dhe mund t’ju ndihmojë për të arritur peshën e dëshiruar trupore.

Nutricionistët e klasifikojnë si një ushqim bombë i cili ka vlera të vërteta ushqyese. A e dini se përmban më shumë se 20 vitamina, minerale dhe përbërës që bllokojnë absorbimin e kolesterolit në trup? Përveç kësaj, përdore edhe antioksidantë  të cilët luajnë rol në parandalimin e sëmundjeve malinje dhe sëmundjeve të zemrës. Avokadoja përmban edhe vitaminë E, vitaminë C, acid folik, fibra, hekur, kalium, lutein dhe beta karroten. Përveç kësaj, stimulon trupin dhe bën më të lehtë absorbimin e vitaminave A,D,E dhe K.  Avokadoja ka një vlerë të ulët kalorike dhe mund t’ju ndihmojë për të arritur peshën e dëshiruar trupore.

Konsumoni avokado në mëngjes, dhe konsumojeni atë në vend të gjalpit, majonezës, dhe të ushqimeve të tjera të ngjashme me këto. Avokadoja përmban shumë pak sheqer,  dhe është  një frut i pasur me fibra të cilat do t’ju bëjnë të ndiheni të ngopur për një kohë të gjatë.  Hulumtimet tregojnë se personat të cilët në vaktin e tyre të drekës  kanë shtuar gjysëm avokado , nuk kanë qenë të interesuar për ushqim në katër orët e ardhshme.

Studimet kanë treguar se avokadoja zvogëlon nivelin e kolesterolit

Studimi amerikan përfshin 50 persona me mbipeshë trupore, të cilët ishin të ndarë në dy grupe, ku në njërin prej  grupeve bënin pjesë persona të cilët  çdo ditë konsumonin një avokado  në ditë. Tek personat të cilët kanë konsumuar avocado në ushqimin e tyre të përditshëm është vërejtur rënia e kolesterolit të keq dhe triglicerideve.

Si mund ta dalloni nëse fruit është i pjekur?

Avokadoja piqet pasi të vjelet. Ngjyra nuk tregon gjithmonë nëse ky frut është I pjekur apo jo, pasi ka shumë lloje të tij. Për këtë arsye, nuk do të thotë se  avokadoja me ngjyrë jeshile është i papjekur. Për ta përshpejtuar pjekjen e këtij fruit, është mirë që ta ruani në një temperaturë dhome, ndërmjet frutave të tjera si molla, bananja, kivi të cilët ndihmojnë në përshpejtimin e procesit të pjekjes.

Shpërndaj