Kjo ueb-faqe përdor biskota (cookies)

Ne i përdorim biskotat e nevojshme që janë të vendosura në aparatin tuaj për ta mundësuar funksionimin e drejtë të ueb- faqes. Përveç biskotave të nevojshme, nëse pajtoheni ne mund të vendosim edhe biskota për analitikë, funksionalitet dhe biskota për reklamim.

Biskotat që i përdor Spitali Klinik "Acibadem Sistina" nuk ruajnë informacione (të dhëna personale), që mundësojnë identifikimin e përdoruesit si person fizik.... 

Gjithmonë aktive

Ato janë të nevojshme për funksionim të drejtë të faqes dhe nuk mund të s’kyçen në sistemet tona. Zakonisht, ato vendosen vetëm si përgjigje të veprimeve të kryera nga ana juaj, që paraqet kërkesë për shërbime, siç janë vendosja e preferencave për privatësi ose plotësimin e formularëve në formën e kontaktit. Mund ta rregulloni shfletuesin që t’i bllokojë ose të japë paralajmërime për këto biskota, por me bllokimin e këtyre biskotave do të ndalohet puna e ueb-faqes. 

Këto biskota nuk ruajnë të dhënat personale.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që ndihmojnë të kryhen funksione si shpërndarja e përmbajtjes së ueb-faqes në mediumet sociale, mbledhja e informacioneve kthyese dhe karakteristikave të tjera nga anët e treta.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që përdoren për të kuptuar se si vizitorëve komunikojnë me ueb-faqen. Këto biskota ndihmojnë që të sigurohen informacionet për numrin e vizitorëve, burimin e qarkullimit etj.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Kukit e performancës përdoren për të kuptuar dhe analizuar indekset kryesore të performancës së faqes në internet, gjë që ndihmon në ofrimin e një eksperience më të mirë të përdoruesit për vizitorët.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Biskota që u mundësojnë vizitorëve reklama relevante (pr.sh Facebook). Këto kompani mund t’i përdorin dhe për të ndërtuar profilin e interesave tuaja dhe t’ju tregojnë reklama relevante nga faqet e tjera. Ato nuk i ruajnë drejtpërdrejt të dhënat personale, por bazohen në identifikim unik të shfletuesin tuaj dhe aparatin e internetit. Nëse nuk i lejoni këto biskota, do të përjetoni reklama më pak të synuara.

Nuk ka biskota për t'i treguar.

Njihuni me vetitë pozitive të kanellës

Kanella është një erëz e cila rekomandohet për përmirësimin e problemeve me qarkullimin e gjakut, gjithashtu, rekomandohet për personat të cilët vuajnë nga diabeti, pasi ajo ndihmon në kontrollimin e glokozës në gjak. Siç e dimë të gjithë, kanella përdoret në kuzhinë për t'i dhënë shije ushqimit të përditshëm. Por sigurisht, shija nuk është funksioni i vetëm i kanellës, pasi ajo ka shumë veti të tjera. Sikurse shumë elementë të tjerë të natyrës, siç janë bimët dhe frutat, kanella ka shumë benefite shëndetësore, përdoret shpesh në formë mjekësore. Le të njihemi pak më tepër me të.

Kanella është një erëz e cila rekomandohet për përmirësimin e problemeve me qarkullimin e gjakut, gjithashtu, rekomandohet për personat të cilët vuajnë nga diabeti, pasi ajo ndihmon në kontrollimin e glokozës në gjak. Siç e dimë të gjithë, kanella përdoret në kuzhinë për t’i dhënë shije ushqimit të përditshëm. Por sigurisht, shija nuk është funksioni i vetëm i kanellës, pasi ajo ka shumë veti të tjera. Sikurse shumë elementë të tjerë të natyrës, siç janë bimët dhe frutat, kanella ka shumë benefite shëndetësore, përdoret shpesh në formë mjekësore. Le të njihemi pak më tepër me të.

Përdorimet mjekësore

Kanella është përdorur në mjekësi që në kohët e lashta, ku përdorej për trajtimin e problemeve me frymëmarrjen dhe trajtimin e gripit, gjithashtu përdorej për të ruajtur mishin pasi përmbajtja e saj nuk lejon shfaqjen e mykut dhe baktereve.

Problemet me qarkullimin e gjakut

Kanella është një antikoagulant i fuqishëm dhe qarkullues i gjakut. Konsumi i shpeshtë i kanellës ndihmon në qarkullimin e mirë të gjakut, duke bërë të mundur parandalimin e trombociteve. Për ta ndjerë efektin e saj, është mirë që të konsumohet gjatë periudhës së menstruacioneve, pasi bën të mundur parandalimin e dhimbjeve që shfaqen gjatë këtyre ditëve. Qarkullimi i mirë i gjakut, lejon oksigjenimin e mirë të qelizave, dhe në këtë mënyrë trupi ynë funksionon shumë më mirë. Shumë persona e përdorin për të rritur humbjen e peshës trupore.

Kanella ndihmon kundër shfaqjes së trombocideve, dhe ësahtë e dobishme për të parandaluar apo shmangur shfaqjen e variçeve (venat në sipërfaqen e lëkurës).

Diabeti tip ll

Sipas zbulimeve shkencore përsa i përket vetive pozitive të kanellës në lidhje me pacientët me diabet tip ll, janë zbuluar rezultate shumë të mira përsa i përket konsumit të kësaj specie (erëze). Kanella ka ndër komponentët e saj cinamtannin i cili ndihmon në reduktimin e nivelit të glukozës në gjak, konsumohet para ose pas ngrënies. Personat të cilët vuajnë nga diabeti, duhet të konsumojnë gjysëm luge çaji me pluhur kanella, dy herë në ditë, ose kapsula me vaj kanelle.

Arsye të tjera për për përdorimin e kanellës

Kanella rekomandohet gjithashtu nëse keni infeksion apo myk.  Prej kohësh, përdorej për të reduktuar ftohjen dhe bllokimet të cilat shfaqen në organizmin e njeriut vaçanërisht gjatë sezonit të dimrit, për shkak të vetive të saj anti – inflamatore dhe anti – bakteriale. Gjithashtu, është shumë e mirë për të balancuar temperaturën e trupit, ndikon pozitivisht në sistemin digjestiv, ndikon në hapjen e oreksit, parandalon diarren dhe të vjellat, njihet si stimulues për nxitjen e dëshirës seksuale. Përveç gamës së gjërë të vetive pozitive të kanellës, gjithashtu mendohet se ndikon pozitivisht në sistemin qendror nervor tek të rriturit. 

Shpërndaj